Den sista vilan
Att fatta beslutet om att låta sitt djur somna in för gott är svårt. Ibland måste ett hastigt beslut fattas, t ex vid olycksfall eller försämring av sjukdom.
Här på kliniken har vi förståelse för din sorg och det svåra i situationen. För många känns det mindre tungt om man är förberedd. Det finns också djurägare som vill ha minimalt med information. Känn efter vad som känns bäst för dig! Vi svarar gärna på era frågor.

Vad sker före?
När beslutet är fattat får du skriva på en godkännandeblankett. På denna ger du ditt godkännande till avlivning. Du tar även ställning till om du vill vara med när vi ger avlivningssprutan. Du anger också vad som ska ske efter att djuret somnat in.
Du betalar sedan hela kostnaden så att allt är avslutat och klart i datorn. Vi accepterar betalkort och kontanter.

Hur går avlivningen till?
Situationen anpassas alltid efter djurets allmäntillstånd och hälsa.
Hundar ges i de allra flesta fall en lugnande spruta som sedan får verka i 10-20 minuter. Under denna tid får du sitta i lugn och ro med din hund.

Veterinären eller en sköterska kommer sedan in i rummet och fäster en permanent venkateter. Via den ges sedan avlivningsvätska direkt i blodet, vilket gör att insomnandet sker lugnt, snabbt och smärtfritt. Medvetslöshet inträder inom några sekunder och hjärtat stannar en stund därefter.

Katter kan också ges lugnande medel följt av avlivningsvätska direkt i blodet. En del veterinärer ger istället avlivningsvätska direkt genom att injicera medlet i kattens buk.

Veterinären kontrollerar slutligen att det inte finns några kvarstående reflexer och att hjärtat slutat slå. Om du vill får du sitta kvar en stund efteråt i lugn och ro för att samla tankarna och säga farväl.

Har djuret nyligen ätit kan det kräkas lite av det lugnande medlet som ges. Det sker ganska sällan men kan vara bra att vara förberedd på.

SENASTE NYTT!

Tandsten
Vår tandsköterska utför tandstenssaneringar på hund och katt. Vid inlämning av djur för munsanering skall den vara fastande sen 12 timmar och välrastad (hund). Dessa behandlingar behöver bokas i förväg.


Öppettider
Mån-fre 8-18
Lör 10-15
Sön STÄNGT
Telefon: 0498-296288

Vaccination
Vi har drop-in på vaccination varje dag när vi har öppet!
Även drop-in för hankattkastrationer varje vardag mellan 8:30-9:00. På helgen har vi endast drop in av hankatter i mån av tid. Katter som skall kastreras ska vara fastande
minst 12 h, vatten är ok! Rekommenderad ålder för kastration av han och honkatter är minst 6 månader
Uppfödarklubb
Vi har en uppfödarklubb! Se mer under fliken Uppfödarklubb

Facebook
Gilla oss på Facebook

Vi gör laserbehandlingar!
Titta under fliken för träningscenter för mer info!

Nya medarbetare!
Vi söker nu nya medarbetare, titta in på sidan Jobba hos oss för mer info!

Mail
info@gotlandssmadjursklinik.se

Jobba hos oss!
Vi söker nya medarbetare!

Boka ditt självsim här!
Boka tid

Stängt 6/6
Torsdag 6/6 Nationaldagen har vi stängt och återkommer fre 7/6