Operation
Om ert djur ska opereras hos oss vill vi att ni kommer mellan 8-9 på morgonen och lämnar ert djur.
Anledningen till detta är att ni då kan få träffa den operativa veterinären vid behov och få svar på frågor man vill veta innan.

Därefter planerar vi dagen beroende på hur många operationer vi har och hur stora.
Det är viktigt att djuret har varit fastande sedan dagen innan. Vatten får det ha tillgång till. Hundar som ska vara här över dagen behöver vara välrastade innan!

När det är dags för djuret att sövas för operation förbereds de i ett rum innan de kommer in i själva operationsrummet. Här får de sövningsmedlet i kanyl, får en tub i halsen och rakas noggrant.
Därefter kommer de in i operationsrummet där de tvättas med både desinficerande tvål och sprit. Sen är det veterinärens tur att förbereda sig. På hundarna och en del större operationer på katter använder man narkosgas. Då kopplar man tuben till syrgas och lustgas behållare och ger narkosmedel. Man sätter på en avläsare på tungan till en monitor som kollar syresättningen och pulsen.
Efter operationen får de ligga i ett tyst mörkt rum med varm filt över sig och sen kollas deras reaktionsförmåga kontinuerligt.

Hemgångar brukar vi lägga på eftermiddagarna så djuren vaknat ordentligt och vi ser att de inte är smärtpåverkade. Har ni ert djur försäkrat och lämnat uppgifterna direktreglerar vi besöket till en avgift av 100:- och ni betalar då bara er självrisk och ev % sats. Telefontid för ev provsvar ordnas och återbesök med stygntagning bokas.

SENASTE NYTT!

Tandsten
Vår tandsköterska utför tandstenssaneringar på hund och katt. Vid inlämning av djur för munsanering skall den vara fastande sen 12 timmar och välrastad (hund). Dessa behandlingar behöver bokas i förväg.


Öppettider
Mån-fre 8-18
Lör 10-15
Sön STÄNGT
Telefon: 0498-296288

Vaccination/Kastration
Vi har drop-in på vaccination varje dag när vi har öppet!
Även drop-in för hankattkastrationer varje vardag mellan 8:30-9:00. På helgen har vi endast drop in av hankatter i mån av tid. Katter som skall kastreras ska vara fastande
minst 12 h, vatten är ok! Rekommenderad ålder för kastration av han och honkatter är minst 6 månader
Uppfödarklubb
Vi har en uppfödarklubb! Se mer under fliken Uppfödarklubb

Facebook
Gilla oss på Facebook

Nya medarbetare!
Vi söker nu nya medarbetare, titta in på sidan Jobba hos oss för mer info!

Mail
info@gotlandssmadjursklinik.se

Boka ditt självsim här!
Boka tid

Leptospiros på Gotland
Vi ser nu ett ökat antal fall på hund av den bakteriella smittan leptospiros på Gotland. Det är främst jakthundar på södra delen av ön som insjuknat, vissa så allvarligt att dom avlivats. Vi vill informera att det finns vaccin för den som känner oro att sin hund ska smittas. I första hand rekommenderar vi till jakthundar samt hundar som vistas mycket i skog och mark. För att läsa mer om smittan titta på SVAs länk nedan
https://www.sva.se/djurhalsa/hund/infektionssjukdomar-hund/leptospiros-hund