Välkommen till vårat träningscenter
På Gotlands smådjursklinik finns en modern träningsanläggning med poolen i centrum, denna specialbyggda nedsänkta pool med glasade sidor är inte bara en fröjd att jobba med utan även hjärtat i hela "huset".
Här på träningscentret tar vi emot patienter som behöver rehabiliteras och som på andra sätt gillar att träna på varierade sätt.

Vi har två cert. hundfysioterapeut Hanna och Elin som är utbildade på Redog i Västerås samt till dipl. hundsimsinstruktörer hos Svenska hundfysioterapiskolan i Åre.

Sanna är under utbildning hos Svenska hundfysioterapiskolan och har börjat göra en del elevbehandlingar.


Equiterapeut Johanna Modigh är en stark tillgång i vårat team, hon genomför bland annat kiropraktik och akupunktur.

Vi har tillsammans med veterinärerna bred kunskap och stor flexibilitet, vi utgår från varje patient och deras individuella förutsättningar och livssituation, djurägarna är lika stor del av rehabiliteringen som våran personal är och vi lägger mycket fokus på att ägarna skall få rätt verktyg och kunskap att kunna hjälpa sitt djur på bästa sätt.

Välkomna in till oss om ni har några frågor eller funderingar.

Vi erbjuder förutom vår superfina bassäng även, Watertreadmill, vibrationsplatta, massage, balansbollsträning, laser, friskvårdsbesiktningar mm.

Pool/Hundsim
Simning är den mest skonsamma träning man kan ge sin hund. Här erbjuder vi simning för alla, ung som gammal. Denna träningsform är utmärkt som rehabilitering efter skada men även som förberedning inför tävlingssäsong. Man är självklart även välkommen att simma sin hund bara för nöjes skull, många hundar tycker det är väldigt roligt!

Alla hundar som simmar hos oss måste ta ett simkörkort innan man får påbörja självsim. Med det menas att ägare och hund ska med hjälp av instruktör om hur allt fungerar i simhallen och få övningar som är passande till just din hund. Vi lägger stor vikt vid att inlärningen skall ske så stressfritt som möjligt och anpassar varje tillfälle efter varje individ, vi arbetar med lågt grundtempo och strävar efter trygghet hos hunden, vid behov gör vi hunden sällskap i poolen och ibland passar det att djurägaren själv badar med sin hund vid insimningen för att ge trygghet. Det tar vanligtvis 3-5 gånger med instruktör för att få sitt simkörkort.

Hundar som rehabiliteras pga skada ska simma med instruktör.

I simhallen finns dusch att tillgå, hunden ska sköljas av innan simning och bör duschas efter. Detta för att minska smuts i poolen och få bort klor ur pälsen.

Alla hundar ska använda flytväst i poolen, detta för att avlasta kroppen och som säkerhetsåtgärd. Flytvästar finns att låna hos oss i olika storlekar.

Koppel ska användas i lokalerna för att minska skaderisken då golvet kan vara halt/blött. All träning vid självsim sker under eget ansvar.

Vi ser fram emot att träffa er vid poolen!

Varmt välkomna!

Du som har simkörkort till din hund kan nu boka din tid här!
Boka tid
Watertreadmill
En WTM är en tank med inbyggt gångband i som man sedan fyller på med vatten.
Här kan vi reglera mängden vatten och farten på bandet och genom det ha väldigt god kontroll över hundens rörelser och steglängd.

Man har mycket god nytta av den här typen av träning vid tex operation av patella och korsband.

Det är även väldigt effektiv för viktnedgångar och muskelbyggande.

Träning på ett löpband i vatten ger hunden ett starkt muskelmotstånd men en begränsad belastning på ledbrosket vilket verkar förebyggande.

Detta är en träningsform som passar alla hundar, oavsett ras/storlek/ålder!
Vibrationsplattan
Vibrationsträning är relativt nytt i Sverige men har visat sig ha en bra effekt vid rehabilitering.
Hundarna som behandlas accepterar och njuter av behandlingarna men blir framför allt mycket bra smärtlindrade av den.

Den faktor som påverkar träning/behandling är hastigheten eller svängningarna på plattan. Träningen sker i det snabba rörelserna upp och ner och då uppstår en så kallad WBV (Whole body vibration)

Rörelserna sker i det vertikala planet (upp och ner) vilket ger leder och muskler en normal rörelseriktning och belastning.
Fördelen med det är att hunden känner sig bekant med rörelserma och stressen reduceras eller blir obefintlig redan vid första behandlingstillfället!

Med 15 hertz så framkallas dessa muskelkontraktioner 155 ggr/sek i så väl sträckar som böjarmuskulatur och i flera muskelgrupper samtidigt (WBV)
Det innebär att flera hundar muskelsammandragningar sker per minut. På 5 minuter så har musklerna fått lika många impulser till sammandragningar som sker under längre tids fri motion för hunden.

- Spänstträning av muskler och senor
- Neuromatiska besvär
- För behandling av obestämda smärtsymptom i rygg, höft, knä, bog och armbågar
- För ökad rörlighet och smidighet i spända och låsta muskler
- För överviktiga!
- Vid uppbyggnadsträning för ledoperationer
-Artros
-Diskbråck
-Fysträning
-Massage (Friskvård)
Friskvårdsbesiktningar
Går din hund och drar med en hälta som ingen hittar felet på, eller vill du bara kolla att din hund är i topptrim inför kommande jaktsäsong?

Har du en hund som strular med ett visst moment på lydnadsplanen, den kanske har lite ont någonstans eller vill du bara kolla att din hund är pigg och rörlig?

Besiktning av rörelser, led, muskultaur och funktionsanalys på din hund! Johanna Modigh är den som utför grundliga besiktningar hos oss.

Laser Behandlingar
Vi ger din hund/katt laserbehandlingar!
Laser går att användas till det mesta:

- Sårskador
- Triggerpunkter
- Akut/Kronisk smärta
- Frakturer
- Muskelskador
- Senor/ligament skador

Med mera!

Massage
Massage är något de allra flesta patienter njuter väldigt mycket av, vi gör allt ifrån vanlig avslappningsmassage till långvariga rehabiliteringsbehandlingar.

Massage hjälper till att öka blodcirkulationen och transportera bort slaggprodukter, släppa på spänningar och är ett bra sätt att underhålla sin hund, vid eventuell skada så behandlas alltid hela djuret.

Alla mår bra av massage!

SENASTE NYTT!

Tandsten
Vår tandsköterska utför tandstenssaneringar på hund och katt. Vid inlämning av djur för munsanering skall den vara fastande sen 12 timmar och välrastad (hund). Dessa behandlingar behöver bokas i förväg.


Öppettider
Mån-fre 8-18
Lör 10-15
Sön STÄNGT
Telefon: 0498-296288

Vaccination/Kastration
Vi har drop-in på vaccination varje dag när vi har öppet!
Även drop-in för hankattkastrationer varje vardag mellan 8:30-9:00. På helgen har vi endast drop in av hankatter i mån av tid. Katter som skall kastreras ska vara fastande
minst 12 h, vatten är ok! Rekommenderad ålder för kastration av han och honkatter är minst 6 månader
Uppfödarklubb
Vi har en uppfödarklubb! Se mer under fliken Uppfödarklubb

Facebook
Gilla oss på Facebook

Nya medarbetare!
Vi söker nu nya medarbetare, titta in på sidan Jobba hos oss för mer info!

Mail
info@gotlandssmadjursklinik.se

Boka ditt självsim här!
Boka tid

Leptospiros på Gotland
Vi ser nu ett ökat antal fall på hund av den bakteriella smittan leptospiros på Gotland. Det är främst jakthundar på södra delen av ön som insjuknat, vissa så allvarligt att dom avlivats. Vi vill informera att det finns vaccin för den som känner oro att sin hund ska smittas. I första hand rekommenderar vi till jakthundar samt hundar som vistas mycket i skog och mark. För att läsa mer om smittan titta på SVAs länk nedan
https://www.sva.se/djurhalsa/hund/infektionssjukdomar-hund/leptospiros-hund