Om Oss
Vi har en komplett smådjursklinik med lab, digital röntgen, kirurgi, ortopedi & daglig stationärsvård.

Vi har också möjlighet att rehabilitera din hund i Water Walkern. För mer information om detta, kolla under Rehab fliken.

Kliniken ägs av Peter och Petra Henriksson och ligger i fräscha lokaler på Skarphäll bredvid ZooMarket.

Om du vill kontakta oss ring: 0498-296288 eller maila på: info@gotlandssmadjursklinik.se
Varmt Välkomna!!Hanna Frank Hundfysioterapeut/Klinikchef/Djurvårdare på utökad nivå
Hej, jag heter Hanna Frank och mig hittar ni i rehabavdelningen och i receptionen på Gotlands Smådjursklinik! Mitt stora intresse är hundar och har varit sedan jag var liten! Jag gick min gymnsieutbildning på ett hundgymnasium i Småland och även ett KY-år på samma skola så min hundkunskap är stor men den kan alltid bli större.
Jag är också utbildad till Hundfysioterapeut och djurvårdare på utökad nivå. Har nyligen fördjupat mig i två kurser i hundens beteende, ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat

Hemma hos mig bor min man och två söner, vi delar ett stort hundintresse så hos oss bor även 5 hundar av blandade storlekar, vi har två afghanhundar, en mops, en korthårig vorsteh och en wachtel. Vi åker på en hel del utställningar och jakthundarna får jobba i skog och på fält. Vi har i dagsläget uppfödning av mops men snart kommer det även att finnas valpar av annan sort hemma hos oss!

Isabella Gardelin Klinikchef/Leg.Djursjukskötare
Hej Jag heter Isabella Gardelin. Sommaren 2000 flyttade jag till Gotland och i feb 2001 såg jag en annons om ett djursjukvårdar-jobb som jag då sökte och fick och blev kvar! Det har jag aldrig ångrat. Gick djurvårdarlinjen på gymnasiet i Enskede i Stockholm.

På jobbet ser jag till att allt fungerar, vet inte hur de klarar sig om jag skulle vara sjuk en dag. Men det gör de. Sköter kontakten med försäkringsbolagen, beställer varor när jag inte vaccinerar eller tar tandsten på en katt. Sedan 1 jan 2014 är jag legitimerad djursjukskötare.
På fritiden är det fullt upp med hus i Stenkumla med tillhörande stall och 2 inneboende hästar. Mina egna så klart. Jag har även en man, 3 barn, 2 kaniner och en katt som heter Maximus.Bjørg Nymoen-Solberg Leg. Djursjukskötare
Bjørg heter jag och har jobbat med djur sedan 1998, och fick förra året min legitimation som djursjukskötare. Jag bor i Gnisvärd på en liten gård med både katter och hundar!

På fritiden blir de en del utställningar, och jobbet som kennelkonsulent tar också sin lilla tid, övrig tid går åt att renovera och pyssla på gården.

En hönsgård är nästa projekt.

Gunni Borong Leg. Djursjukskötare
Många år i branschen, legitimerad djursjukskötare sedan 2011.
Bor mitt på Gotland med gubbe, höns, katter, sköldpaddor och hundar. Aktiv med hund på fritiden, tränar och tävlar i Ipo med rottis.

Kristina Lilja Leg. Veterinär med specialistkompetens i katten och hundens sjukdomar
Jag har efter drygt 20 års arbete på djursjukhus i Stockholm flyttat till Gotland och börjat arbeta på Gotlands Smådjursklinik. Jag blev färdig veterinär 1985 och specialist i hund och kattsjukdomar 1991.

På fritiden tar jag hand om mina tre taxar, som jag ställer ut, tränar och tävlar viltspår med. Jag har även en liten uppfödning av strävhårstax.Peter Markstedt Leg. Veterinär
Peter Markstedt heter jag. 1978 blev jag färdig veterinär. Jag var med och startade Slöinge hästklinik och har jobbat en del på fastlandet innan jag bosatte mig på Gotland 1986. Hästar har jag jobbat med i större delen av min karriär som veterinär, men det blev slitsamt i längden och jag har därför mer och mer övergått till att även behandla smådjur.

Fotografering är min stora fritidshobby och jag börjar bli bättre och bättre på det. Katten Pelle och döttrarna Clara och Linn är några som får stå ut med att bli väl fotograferade. Även de på kliniken är väl exponerade. Annars gillar jag att paddla kajak, åka skidor, se på cykling och annan sport på TV.

Lotta Persson Leg. Veterinär med specialistkompetens i katten och hundens sjukdomar
Började min veterinära bana som distriktsveterinär i Västergötland. Under åren som gått har jag arbetat med smittskyddsfrågor på Livsmedelsverkat och på Veterinärmedicinska Anstalten, SVA och som smådjursveterinär på Djursjukhuset Albano i Stockholm. År 2004 fick jag Länsveterinärtjänsten på Gotland och flyttade hit. Längtan tillbaks till arbetet med djuren och kontakten med djurägarna gjorde att jag sökte jobb hos Distriktveterinärerna här på ön .
Min huvudsakliga inriktning i arbetet med smådjur är internmedicin och endokrinologi även om jag också tycker att mjukdelskirurgi, ultraljudsundersökningar och reproduktion är otroligt roligt.
Har ett brinnande intresse av djur och natur och ett stort behov att röra på mig varför fritiden tillbringas i huvudsak ute i naturen. Mycket tid läggs här på träning av mina två jaktspaniels.
Adelina Rudelius Leg. Veterinär
Adelina heter jag. Jag kommer från Rumänien. I juli 2012 tog jag examen i veterinärmedicin på universitetet i Bukarest och Svensk veterinärlegitimation fick jag av jordbruksverket i april 2013. Jag har velat bli veterinär sedan jag var 10 år gammal. Jag flyttade till Gotland i januari 2013. Nu bor jag med min man Adam, vår son Viktor och våra två kaniner. Jag saknar min familj och hunden Spike som bor i Rumänien. Jag är intresserad av smådjursmedicin, men jag gillar också att arbeta med kor. På fritiden försöker jag plugga så mycket svenska som möjligt och glädjer mig åt att jag bor på denna vackra ö som jag gillar så mycket!Fredrik Johansson Leg. Veterinär
Ursprungligen från Västergötland, flyttade till Gotland i början av 2018. Tog veterinärexamen i Uppsala 2008 och har jobbat som smådjursveterinär sedan dess . Intresserad av alla sorts djur även om katter och hundar nog ligger mig närmast om hjärtat. Har en tvåårig kattpojke.Johanna Andersson Hundfysioterapeut
Jag har alltid haft ett stort intresse för hundar och under min uppväxt hade vi uppfödning av riesenschnauzer. Men mitt intresse för friskvård kom med min nuvarande hund, en rottweiler med diverse problematik i rörelseapparaten som jag rehabiliterat under 6 år. Jag kände att jag ville ha större kunskap för att kunna träna honom på bästa sätt och utbildade mig då till hundfysioterapeut och balansbollsinstruktör genom Svenska fysioterapiskolan i Åre.

Jag har bott här på vackra Gotland sedan sommaren 2015.

Johanna syns just nu begränsat på kliniken då hon studerar.Elin Gardell Diplomerad Hundsiminstruktör Cert Hundfysioterapeut
Hej jag heter Elin bor i Visby och är en riktig djurälskare, har drivit egen liten gård och haft de flesta djur man kan ha men har framför allt stort intresse för hund. Har både mops och whippet. Är utbildad hundsimintruktör genom Fysioterapiskolan i Åre och Fysioterapeut hund hos Redog i Västerås
Ni hittar mig mestadels i receptionen på kliniken eller vid bassängen.

Mammaledig för tillfället

Karolina Löfgren Egreaus Djursjukskötare på utökad nivå
Jag började min utbildning inom djur 2012 då jag läste ett år i Finland. Utbildade mig sedan till djurvårdare på utökad nivå på BYS, Biologiska Yrkeshögskolan i Skara där jag tog examen 2016.
Mitt stora intresse förutom djur såklart, är att resa så mellan studier och jobb här i Sverige har jag rest runt och jobbat i Australien och flera länder i Afrika med att behandla och rehabilitera vilda djur.
Hemma finns två jakthundar av rasen drever och två goa katter

Samarbete
Vi samarbetar gärna med andra djurkliniker på ön.

Vid exotiska djur har vi kontakt med Djurkliniken Roslagstull som är ledande i Sverige på exotiska djur och gnagare

SENASTE NYTT!

Tandsten
Vår tandsköterska utför tandstenssaneringar på hund och katt. Vid inlämning av djur för munsanering skall den vara fastande sen 12 timmar och välrastad (hund). Dessa behandlingar behöver bokas i förväg.


Öppettider
Mån-fre 8-18
Lör 10-15
Sön STÄNGT
Telefon: 0498-296288

Vaccination/Kastration
Vi har drop-in på vaccination varje dag när vi har öppet!
Även drop-in för hankattkastrationer varje vardag mellan 8:30-9:00. På helgen har vi endast drop in av hankatter i mån av tid. Katter som skall kastreras ska vara fastande
minst 12 h, vatten är ok! Rekommenderad ålder för kastration av han och honkatter är minst 6 månader
Uppfödarklubb
Vi har en uppfödarklubb! Se mer under fliken Uppfödarklubb

Facebook
Gilla oss på Facebook

Nya medarbetare!
Vi söker nu nya medarbetare, titta in på sidan Jobba hos oss för mer info!

Mail
info@gotlandssmadjursklinik.se

Boka ditt självsim här!
Boka tid

Leptospiros på Gotland
Vi ser nu ett ökat antal fall på hund av den bakteriella smittan leptospiros på Gotland. Det är främst jakthundar på södra delen av ön som insjuknat, vissa så allvarligt att dom avlivats. Vi vill informera att det finns vaccin för den som känner oro att sin hund ska smittas. I första hand rekommenderar vi till jakthundar samt hundar som vistas mycket i skog och mark. För att läsa mer om smittan titta på SVAs länk nedan
https://www.sva.se/djurhalsa/hund/infektionssjukdomar-hund/leptospiros-hund